Dacă Hipodromul sau Grădina Zoologică mai au oameni care se îngrijesc cât de cât de starea acestor puncte de atracţie ale Parcului „Romanescu“, ei bine, teatrul de vară e chiar părăsit. Unii craioveni spun că ar trebui desfiinţat, iar alţii, mai nostalgici, merg pe ideea renaşterii acestuia.
Oricum ar fi, aspectul său nu aduce nici o laudă Parcului „Romanescu“, ce se vrea cel mai important punct turistic al Craiovei. 2007 este anul în care s-a ţinut ultimul spectacol la teatrul de vară, unul de muzică populară. În prezent, primăria are în subordine acest loc după care suspină mulţi, având în vedere că situaţia de acolo este mai mult decât dezolantă.
Zidurile au început să se dezintegreze, scările la fel, iar pe scenă se dau, acum, doar spectacole de... graffiti, adică desenele sau scrisurile realizate cu sprayuri colorate. Nici tribunele nu mai sunt ce au fost, iar cărămizile au început să cadă! „Era frumos aici, cânta Ansamblul «Nicolae Bălcescu», acum «Maria Tănase». Ia uitaţi cum sunt zidurile aici! Era bine atunci, că eram tânăr ca dumneavoastră, veneam şi vedeam spectacole. Dar pentru asta trebuie bani cheltuiţi şi probabil că ce s-a investit a fost învârtit de la stânga la dreapta“, a povestit unul dintre vârstnicii care au prins vremurile bune ale acestui teatru.
„Eu l-aş desfiinţa“
Teatrul de vară a fost trecut din subordinea RAADPFL în subordinea primăriei, pentru a putea fi inclus în proiectul de modernizare a Parcului „Romanescu“. Fostul arhitect-şef al municipiului, Mircea Diaconescu, declara în anul 2011 că „eu nu aş ţine acest teatru de vară. În primul rând, el nu face parte din istoria acestui parc, ci a fost făcut ulterior. În al doilea rând, este amplasat lângă o casă (n.r. - Casa «Bibescu»), care este un mare monument istoric. [...] Eu sunt adeptul ideii că parcul ar trebui să conţină ce a conţinut el iniţial, însă moderniza