Gică Hagi îi îndeamnă pe oamenii care conduc sportul din România să adopte modelul maghiar: investiţii masive în centrele de copii şi juniori
Un meci cu Ungaria are, în opinia "Regelui", intensitatea unui derby -
Domnule Hagi, sunteţi ultimul selecţioner al României care a învins Ungaria (2-0) într-o partidă oficială...
(întrerupe reporterul) În scurtul meu mandat... Am făcut şi eu ceva (zâmbeşte). A fost un meci echilibrat, şi noi, şi ei aveam şanse la calificare. Dar pe teren lucrurile au stat cu totul şi cu totul altfel, am dominat, am fost echipa mai bună. Puteam marca mai mult şi, fără discuţie, am fost echipa mai bună. Sper ca la fel să se întâmple şi vineri.
Cum se trăieşte un meci cu Ungaria, având în vedere relaţiile dintre cele două popoare?
Este ca un derby! Ca un Steaua - Dinamo, dacă vreţi o comparaţie! Dar totul trebuie să rămână în limitele fair-play-ului. Până la urmă, vorbim despre o competiţie sportivă şi nu trebuie să uităm acest lucru. Nu trebuie să amestecăm sportul cu altceva.
Îi este mai uşor unui antrenor să îşi motiveze jucătorii înaintea unor meciuri cum este acesta de la Budapesta?
Când joci cu Ungaria, ca antrenor, n-ai de ce să lucrezi prea mult la partea psihologică, pentru că importanţa meciului îi conduce pe jucători, pe cei din staff, în direcţia potrivită.
Cât de mult vom resimţi absenţa lui Marica?
Echipa se obişnuise cu el, dar îi avem pe Bogdan Stancu, pe Mutu, pe Rusescu. E bine că selecţionerul are alternative. Apoi, după meci, vom vedea cât de bune au fost şi dacă s-au ridicat la nivelul lui Marica. Dar opţiuni sunt... nu de vârf veritabil, de nouar, dar avem oameni cărora le place golul, care au execuţii interesante în faţa porţii.
Cât mai poate ajuta Mutu echipa naţională, având în vedere că a ajuns la 34 de ani?
E gre