Recent, a avut loc la Tulcea a doua parte a simpozionului „Educaţie pentru dezvoltare durabilă cu ajutorul mediei digitale”, la eveniment participând 50 de profesori, reprezentanţi ai mai multor ONG-uri şi ai instituţiilor statului. Seminarul face parte din cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) prin rute educaţionale GPS create în cadrul unui program de schimb de elevi între şcoli din România şi Germania”, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării fiind parteneră.
„Proiectul NaviNatur pune accent pe ideea-cheie a educaţiei pentru dezvoltare durabilă cu raportare la situaţia specială dată de şcolile model participante la proiect care vor deveni repere pentru predarea metodologică în România şi Germania. Proiectul se va finaliza în acest an, în luna iunie, când va avea loc „vânătoarea de comori” în localitatea Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, şi când vor fi premiate cele mai bune tururi GPS, create de elevii Şcolii Gimnaziale Sfântu Gheorghe, implicaţi în acest proiect. La finalul proiectului, materialele rezultate vor fi incluse într-un manual conceput pentru iniţierea şi implementarea unor viitoare parteneriate între şcoli Est şi Vest Europene cu accent pe dezvoltarea durabilă”, se precizează în comunicatul ARBDD.
Parteneri în proiect din România sunt: Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighişoara, Şcoala Gimnazială Sf. Gheorghe, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Asociaţia Mioritics şi Fundaţia Svasta, iar acesta se bucură de susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Recent, a avut loc la Tulcea a doua parte a simpozionului „Educaţie pentru dezvoltare durabilă cu ajutorul mediei digitale”, la eveniment participând 50 de profesori, reprezentanţi ai mai multor ONG-uri şi ai