Serviciul de urgenţă regionalizat va funcţiona la fel ca Armata, cel puţin aşa crede managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horia Simu. Acesta este de părere că regionalizarea serviciilor de ambulanţă va duce la o eficientizare a serviciilor.
„Sistemul de urgenţă eu îl compar cu sistemul militar. Sistemul de urgenţă trebuie să reacţioneze în minute la calamităţi, la tot felul de evenimente dorite, nedorite. Vedeţi exemple în toată lumea, de la inundaţii, cutremure, centrale nucleare avariate, tsunami sau orice altceva. Nu suntem feriţi de aşa ceva. O comandă având 8 centre regionale mult mai performante şi dacă întrebaţi orice militar aşa vă va răspunde. Şi în armată 8 centre regionale înseamnă mult mai multe decât 42”, a declarat Horia Simu.
Horea Simu a mai precizat că regionalizarea unor servicii este o idee bună, cu atât mai mult cu cât mediul privat deja a implementat această măsură, iar rezultatele sunt pozitive în acele cazuri. Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj a mai precizat pentru citynews.ro că regionalizarea serviciilor a fost aplicată cu succes în rândul firmelor multinaţionale sau în lanţurile de magazine din întreaga ţară.
În momentul în care au început discuţiile referitoare la proiectul de reorganizare a sistemului sanitar din România toată lumea a luat în calcul disponibilizările care vor avea loc odată cu implementarea proiectului. Se pare că nu vor rămâne fără locuri de muncă medicii, asistenţii sau ambulanţierii. Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Urgenţă Cluj, prin acest proiect se urmăreşte clar eficientizarea echipajelor de urgenţă.
„Nu vorbim aici de disponibilizări în rândul personalului operativ. Nu vorbim de disponibilizări în rândul medicilor, asistenţilor, ambulanţierilor. Într-adevăr există un deficit de personal în toată ţara. Putem vorbi de o mobilitate mai uşoar