Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, miercuri seară, în faţa Casei Muhle din municipiul Timişoara, oamenii legând panglici albe pe gardul clădirii şi afişând o pancartă pe care scria "Salvaţi Casa Muhle" şi solicitând transformarea acesteia în casă memorială. Circa o sută de persoane s-au adunat în faţa Casei Muhle din Timişoara, legând panglici albe pe gardurile casei şi afişând o pancartă pe care scria "Salvaţi Casa Muhle". "Acum cerem exproprierea Casei Muhle. Casa asta ar trebui să se transforme într-o casă memorială a familiei Muhle şi într-un muzeu al Rozelor", a declarat Corneliu Vaida, iniţiatorul protestului. La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că este de acord cu exproprierea Casei Muhle, însă le-a transmis timişorenilor să îi prezinte un proiect pentru acest imobil.
Casa Muhle a fost construită în secolul XIX şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în apropierea centrului Timişoarei, casa de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3 a fost considerată întotdeauna una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu. La începutul anilor 2000, clădirea monument istoric a fost cumpărată de un grup de romi, care ulterior a solicitat mai multe autorizaţii de construcţie de la Primăria Timişoara.
Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, miercuri seară, în faţa Casei Muhle din municipiul Timişoara, oamenii legând panglici albe pe gardul clădirii şi afişând o pancartă pe care scria "Salvaţi Casa Muhle" şi solicitând transformarea acesteia în casă memorială. Circa o sută de persoane s-au adunat în faţa Casei Muhle din Timişoara, legând panglici albe pe gardurile casei şi afişând o pancartă pe care scria "Salvaţi Casa Muhle". "Acum cerem exproprierea Casei Muhle. Casa asta ar trebui să se transforme într-o casă memorială a familiei Muhle