Târgul cu Bunătăţi revine la Sinaia, între 22 şi 24 martie, cu noi degustări de bunătăţuri şi sugestii culinare pentru o nouă aprovizionare a cămării
Producătorii veniţi din toată ţara, cu desaga plină de bunătăţi, abia aşteaptă ca turiştii să le guste şi să aprecieze brânzeturile, preparatele din carne sau din legume, băuturile sau dulciurile.
Târgul păstrează tiparul obişnuit şi aduce pe tarabe lactate delicioase: brânză de burduf condimentată cu chimen, ardei, busuioc, brânză de bivoliţa gustoasă de te lingi pe degete, telemea cu chimen ca la Fundata, în Braşov. Iar aşa bunătăţi merg întotdeauna cu o pâine pe vatră sănătoasă făcută din cartofi şi cu maia, fără aditivi, coaptă în cuptoarele de la Rupea, din Tara Cohalmului alaturi de verdeţurile de sezon din Bucşani.
Sunt soluţii şi pentru cei care respectă cu sfinţenie Postul Paştelui: conserve de zacuscă de ciuperci, vinete, ţelină, fasole, ardei iuţi, sfeclă cu hrean, hrean cu oţet, delicioasa dulceaţă a ţăranului, din dovlecei verzi, dulceaţă de ardei iute, dulceţuri şi şerbeturi cu cele mai diverse arome, covrigi, miere sănătoasă, chiar şi zacuscă de peşte, pentru zilele cu dezlegare.
Nu sunt uitaţi nici cei care poftesc la preparatele din carne şi nu pot renunţa la ele, aşa că vor găsi la Sinaia pastramă de vită şi oaie, cremvurşti de curcan, pate de ficat, cârnaţi şi salam la topor, preparate din carne de porc şi vită afumate, băiţuite cu usturoi şi mirodenii, curcan copt sau răcituri de cocoş.
Tocmai din Italia sunt aduse delicatese delicioase: prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuti umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră maturată, salam cu trufe şi brânză.
Caşcavalurile olandeze, cu tradiţie pot fi cumpărate de cunoscători tot de la târg, începând de la cele tinere până la cele maturate, cu gust put