Compania de distribuție a presei, privatizată în 2003, aflată acum în insolvență, a revenit în portofoliul statului.
Speranţe pentru învierea Rodipet Compania de distribuţie a presei, privatizată în 2003, aflată acum în insolvenţă, a revenit în portofoliul statului Presa scrisă din România se află în agonie din multe motive, dar startul a fost dat odată cu privatizarea Rodipet în anul 2003.
Una dintre cele mai mari companii de distribuţie de presă din Europa de Est a fost dată pe mâna libanezo-americanului Hassan Awdi, care a făcut-o praf şi pulbere. Dar s-ar putea să existe o speranţă pentru print.
De vreo zece zile, preşedintele AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), Adrian Volintiru, lucrează la un plan pentru restartarea companiei de distribuţie. Rodipet, acum în insolvenţă şi cu doar 14 angajaţi, a revenit în portofoliul statului. Volintiru vede în Rodipet o oportunitate şi spune că, dacă planul său va da roade, circa 3.000 de oameni vor avea din nou locuri de muncă.
Adrian Halpert: Care este situaţia Rodipet la această oră? Cine are controlul?
Adrian Volintiru: În acest moment, Rodipet este la stat, iar AVAS-ul este acţionar şi creditor majoritar. Fiind în insolvenţă, este sub controlul administratorului special şi al administratorului judiciar. Au mai rămas 14 angajaţi şi chioşcurile.
Ei merg pe nişte asocieri locale sau pe ce decide administratorul judiciar, iar mie nu-mi place formula asta. Eu aş vrea ca ei să facă efectiv distribuţie de presă. Plecând de aici, î n t re b a r e a este ce facem cu compania mai departe, cum o facem să iasă la lumină?
Adrian Halpert: Câte chioşcuri de difuzare mai are Rodipet?
Adrian Volintiru: Mai sunt circa 1400 de chioşcuri…
Adrian Halpert: Şi se mai poate face ceva cu ele?
Adrian Volintiru: Eu am văzut cifrele de afaceri din trecut, care arătau absolut