Peste 2.000 de burlaci nu depind de prietenii cu obligaţii ca să vadă lumea. Din cea mai mare comunitate a românilor „fără jumătate” fac parte profesori, scriitori, judecători şi ingineri, de la 25 până la 70 de ani.
Fără a fi o agenţie matrimonială, comunitatea „Singles Camp” numără 2.500 de divorţaţi, văduvi sau burlaci convinşi. Pe principiul „sunt singuri, nu şi solitari”, le place să se distreze şi să călătorească în toată lumea, fără să pară nişte ciudaţi când se plimbă prin muzee. Au un statut asumat și nu fac un scop din a-şi găsi jumătatea.
Exclus cupluri
Fericirea lor se datorează sibianului Gigi Cândea, care a renunţat la profesia de „specialist în tancuri” ca să înceapă afaceri în turism. Acum trei ani, a înfiinţat singura agenţie pentru femei şi bărbaţi singuri, la sugestia unui prieten ce văzuse conceptul în afară. „Totul a pornit în ideea că nicio agenţie nu oferă pachete pentru singles, totul fiind calculat pentru doi. Mai mult decât un proiect pe turism, am gândit tabere de socializare, fără scop matrimonial. Oricine îşi găseşte partener anunţă ca să fie scos din baza de date”, precizează Gigi.
Nu există limită de vârstă, dar nu are acces oricine în clubul elitist al singurilor. Primul filtru e forumul, care îi triază pe cei care confundă comunitatea cu Netlogul de cei care discută elevat şi nu au temperament recalcitrant. În general, se merge în locuri mai puţin comerciale din ţară şi străinătate. Din toamnă, Gigi va organiza şi excursii monoparentale.
Opt femei la doi bărbaţi
Gabriela, 45 de ani, e veterană în agenţie. Bucureşteanca a participat chiar la prima întâlnire de la Sibiu şi nu a fost niciodată căsătorită. „Am avut mai multe relaţii, dar n-a fost să fie. Am participat o dată la speed-dating. Se adună 20 de fete şi băieţi, care discută şapte