Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile jucătorilor rapidişti privind încadrarea în tabelul preliminar al creditorilor, aceştia fiind înscrişi cu creanţe salariale şi nu chirografare cum au fost incluşi iniţial în dosarul de insolvenţă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Ion Taban.
Fotbaliştii au depus contestaţii deoarece, conform Legii Insolvenţei, SC FC Rapid SA trebuie să achite în primul rând creanţele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare şi în ultimul rând pe cele chirografare. În general, creditorii care îşi recuperează o parte din datorii sau în unele cazuri integral sunt cei cu creanţe salariale, garantate şi bugetare.
"Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile jucătorilor la tabelul de creanţe. Instanţa a decis ca ei să fie încadraţi cu creanţe salariale. Nu le-au fost admise însă şi daunele sau compensaţiile pe care le-au cerut unii dintre ei", a explicat Taban.
În schimb, contestaţia omului de afaceri Fathi Taher, reprezentat de fiica sa, Suzan Taher şi de compania Quatron Internaţional Investment, a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. "Contestaţiile firmelor dânsului au fost respinde de instanţă. Practic tabelul creanţelor este aproape definitivat, mai sunt 4-5 constestaţii care însă au fost conexate dosarului. Următorul pas în această procedură de insolvenţă este Adunarea Generală a creditorilor care va avea loc la 31 martie", a explicat Ion Taban.
Fathi Taher, care a finanţat clubul în anul 2008, când a încercat să cumpere pachetul majoritar de acţiuni de la George Copos, s-a înscris la masa credală în total cu 37 de milioane de lei, însă adminsitratorul judiciar şi acum Tribunalul Bucureşti a admis doar 10 milioane de lei, prin firma SC MT Property.
Conform site-ului Ministerului Justiţiei, Tribunalul Bucureşti a admis încadrarea la creditori salariali a 19 actuali şi foşti jucători ai FC