Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food“ reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.
Ingrediente (pentru patru porţii):
- două linguri de ulei de măsline
- 250 de grame de ciuperci
- un căţel de usturoi tăiat în felii subţiri
- o legătură de pătrunjel
- o ţelină
- o ceapă
- 400 de grame de roşii tocate
- jumătate de ardei iute roşu
- 300 de grame de spaghete
Mod de preparare:
În uleiul de măsline încins se călesc ciupercile la foc mare, până când devin aurii şi moi. Adaugă usturoiul, mai lasă-l la încins un minut, apoi pune amestecul într-un bol, împreună cu pătrunjelul. Pune ceapa şi ţelina în tigaie şi lasă-le la călit până când vor căpăta o nuanţă sticloasă.
Roşiile şi ardeiul iute se pun la fiert cu puţin sare, la foc redus, până se îngroaşă. Între timp, pune şi spaghetele la fiert şi apoi scurge-le bine. Amestecă-le cu sosul de roşii şi cu amestecul de ciuperci şi usturoi.
Grad de dificultate: uşor
Preparare: zece minute
Gătire: 15 minute
Poftă bună!