Înainte de 1989 SC. Samobil. SA era o fabrică de mobilă de rang înalt, atât pentru ţară, dar şi pentru străinătate. Era cea mai mare fabrică de mobilă din judeţ, şi era cotată ca a doua pe ţară. După revoluţie fabrica a avut tot mai puţine vânzări intrând în faliment, iar în 2006 fabrica a intrat în lichidare. Toate utilajele au fost vândute în urma diverselor licitaţii, singurele bunuri care au mai rămas fiind tubulaturile din fier.
La acea vreme, Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, fusese cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în cazul lichidării SC Samobil SA Satu-Mare. În 2007, presa locală dar şi centrală scria că liberalul a fost anchetat de Parchetul General pentru abuz în serviciu, dar a fost cadorisit cu un NUP în primăvara anului 2006. Dosarul de la DNA a constituit şi principalul motiv pentru care Ovidiu Silaghi nu a mai promovat ordonanţa privind trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei la Camera de Comerţ.
Actualul deputat Ovidiu Silaghi, cercetat atunci pentru trafic de influenţă în cazul lichidării judiciare a fabricii
Silaghi a fost cercetat pentru trafic de influenţă în cazul lichidării judiciare a SC Samobil SA, care a fost cea mai mare fabrică de mobilă din judeţul Satu-Mare, avînd câteva mii de angajaţi. Demnitarul Silaghi a intervenit pe lângă directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu-Mare, Nicolae Manea, intimidându-l cu ameninţări, să accepte ca lichidator judiciar al societăţii Samobil firma Euroconsulting – Sucursala Suceava, cu un comision de 7% din rezultatul lichidării, deşi o altă firmă de lichidare, SC Comcas SA Satu-Mare, făcuse o ofertă cu un comision de doar 3%. DGFP Satu-Mare era principalul creditor al SC Samobil SA, cu o creanţă de circa 5 milioane de euro, reprezentînd 85% din totalul cr