Una din fabricile etalon ale judeţului Mehedinţi a fost Combinatul de Celuloză şi Hârtie (CCH) din Drobeta Turnu Severin. Înglobată în datorii uriaşe, unitatea şi-a închis porţile în toamna anului anului 2008, iar 800 de angajaţi au fost trimişi acasă.
Construcţia combinatului a început în anul 1971, iar trei ani mai târziu se tăia panglica inaugurală. Cum la vremea aceea totul se făcea planificat, zeci de tineri au fost trimişi la şcolarizare încă din anii 1967 pentru ca la deschiderea fabricii, angajaţii să fie şcoliţi în ceea ce înseamnă producţia de hârtie. Ani de-a rândul produsele obţinute aici, hârtie carton duplex, hârtie albă, cartoane cretate, cartoane cretate şi colorate, hârtie igienică ajungeau atât pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă, fiind foarte apreciate pentru calitatea lor. Se lucra la flux automat, în trei ture, pe un singur schimb folosindu-se 30 de vagoane de lemne. În combinat lucrau 3000 de oameni, care deşi nu de puţine ori erau penalizaţi la salariu din cauza faptului că nu îndeplineau planurile comuniste de producţie, erau legaţi sufleteşte de locul de muncă şi puţini din ei au plecat prin transfer la Combinatul de Apă Grea, deschis ulterior.
Grevă fără precedent
În afară de faptul că fostul Combinat de Celuloză şi Hârtie, actualmente CELROM, a fost cea mai mare fabrică de carton ondulat din Oltenia şi o perlă a industriei mehedinţene, după 1989 aici s-a dat o bătălie la baionetă pentru fiecare acţiune. În perioada februarie-mai 1996 aici a avut loc cea mai lungă grevă din istoria sindicală românească. Timp de 87 de zile angajaţii au ţinut piept jandarmilor şi l-au obligat pe acţionarul majoritar de la acea vreme, Vladimir Cohn să plece cu coada între picioare. Tot aici şi-a găsit sfârşitul, sechestrat în ghereta de la poartă, preşedintele FPS Mehedinţi, Alexandru Manea. După finalizarea grevei, 39 la sută din acţiun