Milioane de oamenii si institutii din intreaga lume vor sarbatori in aceasta seara "Ora Pamantului" (Earth Hour), pentru al saptelea an consecutiv. Evenimentul, menit sa traga un semnal de alarma impotriva consumului iresponsabil de energie electrica, ia amploare si in Romania.
Sub sloganul "Pamantul sufera. Stinge lumina", evenimentul are loc pe 23 martie, intre orele 20.30-21.30, si reprezinta un apel global la actiune, adresat fiecarui individ, fiecarei afaceri si fiecarei comunitati din lume.
Peste 40 de orase din Romania vor lua parte la "Earth Hour 2013" prin stingerea luminilor unor cladiri si monumente reprezentative, alaturi de cele circa 7.000 de orase din 152 de tari.
Populatia este indemnata sa ajute mediul inconjurator si sa stinga pentru o ora luminile exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si sa deconecteze echipamentele electronice aflate in stand-by.
Ora Pamantului in Romania
In acest an, mai multe companii si institutii locale s-au alaturat acestei campanii, incurajand protejarea mediului.
Ora Pamantului 2013 este momentul in care companiile transmit o provocare clientilor, celebritatile isi provoaca fanii, orasele lanseaza provocari intre ele si prietenii se provoaca unii pe altii sa actioneze pentru un mediu mai curat.
Campania este la a patra editie in Romania. Prima institutie de cultura importanta de la noi din tara care a sustinut Ora Pamantului a fost Filarmonica George Enescu, urmata de Opera Nationala din Bucuresti si Muzeul de Arta.
Chiar si Palatul Parlamentului isi va stinge luminile in aceasta seara, dupa ce Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat solicitarea in acest sens a Organizatiei Internationale World Wide Fund For Nature (WWF).
Palatul Parlamentului a participat si anii trecuti la Ora Pamantu