Colegiul Medicilor din România anchetează un nou abuz într-o maternitate din România: e vorba de cazul unei femei de 34 de ani, însărcinată în cinci luni, care a avortat spontan la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, după ce a cerut timp de două ore, ajutorul medicilor şi asistentelor care susţin că nu au auzit-o.
Femeia a depus o plângere în care reclamă faptul că "personalul medical de la secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean nu şi-ar fi făcut datoria". Pacienta a pierdut o sarcină fără să fie asistată, în salonul unde era internată, deşi ceruse ajutorul personalului medical pentru a fi preluată şi dusă în sala de naşteri.
Mediafax transmite că, în cursul nopţii, femeia a început să sângereze şi au apărut dureri care au împiedicat-o să se ridice din pat. Atât ea, cât şi alte colege de salon, au strigat după ajutorul asistentelor timp de două ore. La ora 5 dimineaţa, s-a născut un copil care a murit după câteva minute.
Şi Direcţia de Sănătate Publică s-a sesizat în acest caz.
Sănătatea FM continuă prezentarea UNICEF cu privire la maternităţile Baby Friendly din România. Condiţiile care ar trebui respectate, au fost prezentate de Anemona Munteanu, de la UNICEF România. Toate interviurile referitoare la abuzurile din maternităţile româneşti, pot fi găsite aici.
Aflăm în continuare cum ajunge un spital să primească acestă distincţie şi în ce condiţii ar trebui retrasă. Plăcuţa care certifică faptul că un spital e Baby Friendly e afişată la intrare, altături de regulile care trebuie respectate. Părinţii care constată că una dintre condiţii nu e respectată, pot reclama situaţia la UNICEF sau Colegiul Medicilor (dacă e vorba de malpraxis). Regulile unui spital Baby Friendly le găsiţi aici iar lista spitalelor din România declarate Prieten al Copilului aici.
Anemona Munteanu, de la UNICEF România:
Să vă explic c