* de Ziua mondială a Teatrului de Animaţie, artiştii Teatrului "Cărăbuş" din Brăila au pregătit copiilor brăileni un spectacol de poveste, cu scenete animate, cântece şi o expoziţie de păpuşi
Teatre de pe tot mapamondul au celebrat 21 martie, Ziua Mondială a Teatrului de Animaţie, un eveniment ce se adresează unui public format din sute de mii de spectatori, în majoritate copii. Ca în fiecare an, acest eveniment a fost marcat şi la Brăila, la Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş", care a ajuns deja la cea de-a 63-a aniversare. Şi pentru a sărbători cum se cuvine această zi, zeci de preşcolari au fost invitaţi la un spectacol de poveste, cu personaje năstruşnice şi aventuri palpitante. Astfel, copiii au dansat, au aplaudat şi au urmărit cu sufletul la gură o serie de spectacole, dintre care amintim "Făt-Frumos cel mofturos şi un zmeu întors pe dos" şi "Scufiţa roşie". Totodată, cu acest prilej, directorul teatrului, Florin Chirpac a împărtăşit publicului şi câteva momente de referinţă din viaţa teatrului de păpuşi din Brăila. " În cei 63 de ani de când există acest teatru apreciem că au fost montate peste 100 de spectacole şi credem că am avut în jur de un milion de spectatori. La noi, în Brăila, prima atestare documentară a existenţei unui teatru datează din 9 septembrie 1905, când au început o serie de reprezentaţii. Mai târziu, existenţa teatrului de păpuşi în zona Brăilei se leagă de bâlciurile de vară, în care erau reprezentaţii cu Marioara, Vasilache şi cu Caraghios. Avem zeci de spectacole care au încântat generaţii de copii. Sperăm ca acest teatru să existe şi peste 63 de ani", a spus optimist actorul Florin Chirpac.
La final, acesta i-a poftit pe micuţii spectatori la o expoziţie de păpuşi, exemplare ce au făcut istorie la Teatrul "Cărăbuş" din Brăila.
Despre Ziua mondială a Teatrului de Animaţie s-a vorbit pentru prima dată în 200