De la Flutur încoace, responsabilii agriculturii din România nu încetează să dea lovitură după lovitură domeniului de care răspund. Nu ştiu dacă cineva are curajul să calculeze pierderile pe care le-a suferit domeniul datorită lipsei de tact şi de competenţă a miniştrilor săi. Vă mai amintiţi, probabil, compania furibundă pe care a dus-o ministrul de tristă amintire, Gheorghe Flutur, împotriva inexistentei gripe aviare. Prezent pe toate canalele de comunicare, la orice oră din zi şi din noapte, acesta se mândrea cu numărul de orătănii lichidate în numele unei incerte campanii care s-a soldat doar cu îmbogăţirea unor firme de dezinsecţie care operau cu apă chioară. Ferme întregi de păsări au fost practic desfiinţate, iar patronii aruncaţi în faliment de zelul ministrului care voia să pozeze frumos în faţa organismelor comunitare, unde abia intraserăm.
Un mare număr de ţărani au fost sacrificaţi odată cu păsările din ogradă pentru că despăgubirile nu acopereau pierderile create de această sursă de subzistenţă. Au trecut, iată, vreo 7-8 ani de când ne-a bântuit criza asta şi nu există încă vreo dovadă certă că România a avut de-a face cu gripa aviară. În orice ţară civilizată, autorul acestui dezastru ar fi trebuit să fie deferit justiţiei. Însă, statutul de demnitar şi, apoi, de ales al naţiei, l-au ferit pe nocivul Gheorghe Flutur de răspundere, acesta putându-se dedica scrisului de omagii cu oi pe dealurile sucevene.
Daniel Constantin, junele imberb de la Conservatori, este un demn continuator al acestei nefaste tradiţii. Calificat pentru această demnitate doar de mica afacere cu flori a familiei şi de binecuvântarea fondatorului partidului, Daniel Constantin dovedeşte cu fiecare gest profesional al său că nu are nici competenţa, nici tactul necesar pentru a guverna un domeniu esenţial al economiei. Sub domnia lui, scandalurile declanşate de