22 martie este ziua în care oameni din întrega lume îşi îndreaptă atenţia asupra unui element foarte important pentru viaţa terestră: apa.Cu toate că apa este o resursă regenerabilă, potenţialul ei este totuşi finit. Tocmai de aceea trebuie ca atenţia oamenilor să se îndrepte înspre protejarea şi conservarea acestei resurse de o valoare inestimabilă pentru specia umană.
Existenţa unei dispersii cât mai ridicate a reţelelor de apă potabilă reprezintă pentru orice comunitate de pe mapamond o condiţie sine qua non pentru condiţii decente de viaţă. Tocmai am trecut cu toţii printr-un an (2012) în care seceta a făcut ravagii la nivelul României şi a zonei de câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud. Din nefericire pentru noi, atunci am conştientizat cât de importantă este apa, prin însăşi lipsa ei.
Este de obligaţia fiecăruia dintre noi să dăm şansa la viaţă şi la o alimentaţie adecvată generaţiilor viitoare. Prin fiecare gest, cât de mărunt şi neînsemnat ar părea el putem contribui la acest lucru. De la uzul casmic până la cel industrial, fiecare cetăţean sau agent economic trebuie să fie responsabil cu această resursă.
Din dorinţa ca locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud să poată beneficia de condiţii cât mai bune de viaţă, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin intermediul companiei de apă Aquabis, a început în toamna anului trecut lucrările pentru realizarea a peste 90 de km de reţele şi aducţiuni de apă în municipiul Bistriţa şi în localităţile Beclean, Uriu, Căianu Mic, Şieu-Odorhei, Nimigea, Cociu, ş.a.
Pentru a da şansa fiecăruia dintre urmaşii noştri la o viaţă decentă, vă îndemn dragi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud, să preţuiţi fiecare picătură de apă şi să nu o utilizaţi decât dacă este absolut necesar.
CONSILIUL JUDEŢEAN
Preşedinte,
Emil Radu Moldovan