Vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a anunţat ieri că în cazul suspiciunii substituirii cărnii de vită cu cea de cal în carnea tocată pentru mici a fost vorba de fraudă comercială, unitatea procesatoare, SC Nicolin din Ploieşti, fiind amendată cu 30.000 lei, informează Mediafax. Vladimir Mănăstireanu, care asigură conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) până la numirea unui nou preşedinte, a precizat că societatea a intrat în atenţia organelor de anchetă pentru fraudă fiscală. Alerta în cazul cărnii de cal din mici a fost finalizată pe 18 martie, rezultatele indicând că din cele 1.920 de caserole a câte 800 de grame de pe piaţă, au fost vândute 1.358 de bucăţi, restul de 562 fiind sechestrate şi distruse.
ANSVSA a lansat, săptămâna trecută, o alertă alimentară după ce într-un magazin din Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 200 de kilograme de carne tocată de mici asupra căreia a existat suspiciunea de fraudă constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal. În urma extinderii verificărilor s-a constatat că producătorul micilor, firma Nicolin din Ploieşti, a distribuit printr-un cunoscut lanţ de supermarketuri, în 36 de judeţe, 1.920 de caserole a câte 800 de grame de mici.
Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, declara marţi, pentru Mediafax, că analizele de laborator făcute de DSVSA Bucureşti pe micii produşi de o firmă din Ploieşti şi vânduţi într-un supermarket din Capitală au confirmat suspiciunile privind prezenţa cărnii de cal în locul cărnii de vită. Terecoasă preciza atunci că DSVSA Prahova a amendat producătorul din Ploieşti cu 30.000 de lei pentru substituirea cărnii. Şeful DSVSA Prahova mai spunea că se aşteaptă rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produşi de aceeaşi fir