Astăzi are loc Ostermarkt, târgul tradiţional săsesc de Paşti. Acesta va ţine o zi şi a fost presărat cu dans tradiţional săsesc sau produse specifice sărbătorilor pascale, de la obiecte de îmbrăcăminte, până la gustări sau ouă vopsite. Târgul saşilor a coincis şi cu inaugurarea noului Centru de Informare Turistică, care găzduieşte o expoziţie permanentă de obiecte tradiţionale, donate de saşii bistriţeni.
Târgul de Paşti al saşilor Bistriţeni, Ostermakt, a ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Acesta se desfăşoară astăzi pe pietonalul Liviu Rebreanu, fiind presărat şi cu mici momente artistice, compuse din dansuri tradiţionale săseşti.
Meşterii populari, care fie promovează produse tradiţionale săseşti, fie ne dezvăluie secretele sticlei, a încondeiatului oului sau chiar a cioplitului lemnului sunt prezenţi şi ei în centrul istoric al municipiului.
În ciuda temperaturii scăzute şi a vântului, bistriţenii au fost atraşi de soarele înşelător în centrul oraşului, achiziţionând cu încântare ouă încondeiate cu ceară colorată, cu mărgele sau chiar ouă din hârtie, deşi ortodocşii îşi sărbătoresc Paştele abia în luna mai.
Printre atracţiile târgului s-au numărat bineînţeles ouăle, dar şi obiectele din sticlă, un meşter sticlar arătându-le bistriţenilor la faţa locului cum ia naştere un pahar sau o figurină. Băuturile tradiţionale, în deosebi ţuica „de Bistriţa” a fost şi ea la loc de cinste, alături de bunătăţile făcute cu migală de secui, care n-au lipsit nici ei de la târg.
Ostermarkt a coincis şi cu inaugurarea noului Centru de Informare Turistică. Acesta găzduieşte produse de promovare şi prezentare a oraşului, oferte de cazare, precum şi o expoziţie permanentă de straie şi obiecte săseşti. Foto Cultura săsească, preamărită astăzi la Bistriţa. Printre atracţii se numără o ladă a Bisericii Evanghelice din 1562 sa