Într-o vreme în care bibliotecile din ţară sunt în permanentă evoluţie, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova, Lucian Dindirică, a vorbit pentru GdS despre schimbările şi noutăţile din domeniu, dar şi despre problemele instituţiei pe care o conduce.
GdS: Aţi absolvit Seminarul Teologic şi aţi fost corespondent al unui post naţional de televiziune. De unde pasiunea pentru cărţi?
L.D.: Ar trebui să spun că, de mic copil, eu am fost crescut de bunici. Părinţii mei erau foarte ocupaţi cu serviciul şi m-au crescut bunicii, care erau foarte apropiaţi de biserică şi, de când mă ştiu, nu îmi amintesc perioade în care să nu fi mers la biserică duminica şi la sărbătorile importante. Tatăl meu, fiind cadru militar, îi era interzis în perioada comunistă să participe la fel de fel de sărbători religioase sau să meargă la biserică, iar pe tatăl meu chiar l-a chemat generalul prin ‘88 sau ‘89 să-l întrebe dacă eu merg la biserică. Ştiu că mi-a zis acasă că mă roagă, dacă o fac, să nu o mai fac de la noi din casă. Ţin minte că plecam în fiecare sâmbătă după-amiază la bunici, care stăteau în altă zonă a cartierului Valea Roşie, şi de acolo plecam duminica la slujbă. Dar aveam şi o problemă cu mersul la slujbă duminica: niciodată nu ştiam luni, la şcoală, ce a făcut Simbad Marinarul în episodul care se difuza duminică dimineaţa. Şi aşa, cam toţi colegii mei aflau că eu merg la biserică, unii dintre ei chiar m-au blamat şi mi-au zis că „de ce merg“. În fine, cert este că dragostea faţă de biserică şi credinţă mi-au insuflat-o bunicii şi cred că de mic m-am pregătit să devin preot. Lucru pe care eu l-am parcurs, uşor-uşor, adică am făcut şi Seminarul Teologic, apoi Facultatea de Teologie. În anul II de facultate a existat un concurs la Tele U pentru postul de reporter/redactor. Am fost mai mulţi, m-am înscris, am câştigat, am rămas la Tele