Chocolat e plasat, strategic, pe Beller, lângă Piaţa Dorobanţi, epicentrul vieţii mondene bucureştene. În faţa selectului local, pe trotuar, poţi admira un veritabil salon auto. Lumea bună vine aici să mănânce, dar şi să-şi expună ultima achiziţie pe roţi. Fără rezervare e mai greu să găseşti loc la masă. Aici, fiţa e la ea acasă!
Un pahar de şampanie Moet, la 49,9 lei, cât un prânz în doi, la o cârciumă de cartier, a fost debutul unui prânz de fiţe. Ca prim starter, recomandarea lui Robert Cruicu, Chef-ul de la Chocolat, am ales o salată „home-made” Caesar. Pe lângă salata romană, am găsit în farfurie, file de anchoise, parmesan ras şi felii şi chipsuri crocante de parmezan. Dressingul a fost clasic, pe bază de ulei de măsline, muştar şi alte secrete...
La Chocolat, preţurile sunt strategice! Salata, 39,9 lei... Al doilea antreu, la acelaşi cost, a fost Magret du Pays, fâşii de piept de raţă la grătar, cu andive caramelizate, varză chinezească şi „coulis” – un sos gros - de morcovi şi ghimbir. Fascinant pentru două domnișoare de la masa de alături! Un „Nectar de dovleac”, adică o cremă cu „perle” de pesto, cubuleţe de măr copt şi crutoane aromate, a stârnit invidia unui domn care sigur nu venise cu taxiul. Iar un file de cod Gadus, la abur, aşezat pe un pat de spanac topit în unt, cu sos de lămâie, la psihologicul preţ de 59,9 lei ne-a făcut să ne simţim cu un Lamborghini, în loc de un Logan, în parcare.
„Conceptul e de boutique-restaurant. Fiecare fel e o călătorie în lumea bunului gust şi a excelenţei culinare!”
ROBERT CRUICU, Chef la Chocolat
CITEȘTE AICI toate articolele din seria ”De veghe prin cărciumi”!
ACUM ȘI PE FACEBOOK!
Dacă ți-a plăcut această rubrică, poți să rămâi în contact direct cu autorul și să afli toate noutățile DIRECT pe contul tău de FACEBOOK. Intră pe pagina noastră, confirmă că ÎȚI PLACE și nu vei ma