„Dialogul Artelor”, manifestarea itinerantă care a debutat la Vatra Dornei şi a poposit apoi la Câmpulung Moldovenesc, a ajuns, pe data de 21 martie, când s-a sărbătorit Ziua Mondială a Poeziei, la Gura Humorului.
În dialog artele plastice cu literatura beletristică şi cu literatura de specialitate, poezia, muzica şi dansul modern cu folclorul
Organizată de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, în parteneriat cu Cenaclul de Pictură şi Grafică „Dimitrie Loghin”, Primăria oraşului Gura Humorului şi Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, manifestarea cu genericul „Dialogul Artelor” a fost întâmpinată de humoreni cu bucurie şi interes.
Muzeul local a devenit scena unui mare spectacol în care, aşa cum a remarcat la deschidere directorul instituţiei, prof. Elvira Romaniuc, au intrat în dialog „artele plastice cu literatura beletristică şi cu literatura de specialitate, poezia, muzica şi dansul modern cu folclorul”.
Salutul oficial a fost adresat participanţilor de consilierul judeţean col. (r) Ioan Abutnăriţei, care, în calitate de membru în Comisia pentru cultură şi însoţitor al manifestării itinerante, a subliniat faptul că „CJ Suceava a făcut un efort financiar deosebit pentru ca o echipă aleasă de oameni să transmită un mesaj cultural şi să răspândească un important număr de cărţi unui public cât mai larg”.
Manifestarea s-a desfăşurat alternând secvenţele de spectacol cu prezentările de carte
Moderată de directorul muzeului humorean, prof. Elvira Romaniuc, manifestarea s-a desfăşurat alternând secvenţele de spectacol cu prezentările de carte.
Dacă pictorul Grigore Micu, preşedintele Cenaclului de Pictură şi Grafică „Dimitrie Loghin”, a deschis „Dialogul Artelor” prezentând „Grupul celor 5” expozanţi (alc