Oricine poate ţine o dietă, după care va da jos câteva kilograme. Peste un timp, însă, le poate pune la loc dacă revine la vechile obiceiuri. Problema de fond este cum gestionezi kilogramele pe care le ai fără să te mai îngraşi. Pentru aceasta, este ideal să apelezi la sfaturile unui medic nutriţionist, care, în funcţie de analizele medicale te poate învăţa, personalizat, cum şi ce să mănânci. Iată câteva trucuri recomandate de medicul specialist Vera Daghie(dietepersonalizate.ro). Oricine poate ţine o dietă, după care va da jos câteva kilograme. Peste un timp, însă, le poate pune la loc dacă revine la vechile obiceiuri. Problema de fond este cum gestionezi kilogramele pe care le ai fără să te mai îngraşi. Pentru aceasta, este ideal să apelezi la sfaturile unui medic nutriţionist, care, în funcţie de analizele medicale te poate învăţa, personalizat, cum şi ce să mănânci. Iată câteva trucuri recomandate de medicul specialist Vera Daghie(dietepersonalizate.ro).
- în fiecare zi trebuie să mănânci, aproximativ la aceleaşi ore, 3 mese principale şi 2 gustări;
- când te trezeşti, primul pas este să bei un pahar mare cu apă plată la temperatura camerei, în care ai stors câteva felii de lămâie;
- din momentul consumării cinei, trebuie să treacă cel puţin 4 ore până la culcare, timp în care nu mai consumi absolut nimic (excepţie fac ceaiurile şi apa);
- cea mai consistentă masă trebuie să fie prânzul, iar cina să fie una lejeră ;
- limita maximă de carne/zi nu trebuie să depăşeacă 200 grame şi minimul de legume/zi (sub orice formă) să fie de 400-500 grame;
- fugi de tot ce înseamnă alb, rafinat şi mergi pe «negru», integral; e bine să conştientizezi că nu tot ce arată bine e şi bun. Calitatea trebuie să primeze în fata look-ului;
- nu mânca niciodată în faţa televizorului, nu te grabi când mănânci (după fiecare înghiţitură, lasă furcul