Zilele acestea se desfăşoară la Belgrad o nouă ediţie a festivalului de new media, Resonate 2013. Timp de 3 zile, capitala Serbiei găzduieşte conferinţe, paneluri de discuţii şi workshop-uri susţinute de peste 30 de speakeri din Europa, Asia şi America de Nord.
La eveniment participă specialişti în media digitale, programatori, artişti, regizori şi pasionaţi de tehnologie.
“Cum datorită inovaţiilor din tehnologie lumea este în continuă schimbare, iar Belgradul este un oraş aflat în plin proces de schimbare, nu putea exista un loc mai bun din lume unde să se desfăşoare un astfel de eveniment”, declara în deschidere Filip Visnjic, iniţiatorul evenimentului, un arhitect sârb stabilit în Londra, care şi-a propus prin intermediul Resonate 2013 să ofere ceva înapoi oraşului natal. Foto Resonate.io, festivalul new media de la Belgrad
Evenimentul creează un spaţiu de lucru şi de discuţii în care se expun cele mai noi combinaţii de artă contemporană şi tehnologie, într-o manieră multidisciplinară.
Astfel, timp de 3 zile, participanţii la eveniment, majoritatea turnaţi ca vorbă şi port după tiparul clasic al geek-ului, se adună în jurul unor mese de workshop şi discută despre artă generată prin intermediul computerului, fie sub formă de vizualuri, fie ca muzică, schimbă între ei versiuni diverse despre cum să scrie cod sau leagă roboţei de obiecte banale din gospodărie, învăţând cum să-i controleze cu ajutorul liniilor de cod. Alături de ei, pasionaţii de tehnologie, artă sau advertising învaţă cum să aplice inovaţii recente în domeniul în care activează.
Între proiecţiile primei zile a evenimentului s-a aflat şi filmul Indie Game: The Movie, un documentar produs în 2012 care urmăreşte povestea a patru programatori independenţi care îşi dedică ani din viaţă şi îşi pun sănătatea în pericol, renunţând la multe dintre avantajele vieţii lor, pentru