Prima ediţie a Festivalului de Poveşti din Transilvania se desfăşoară sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu spectacole de teatru, ateliere de lucru şi expoziţii atractive pentru copii.
Evenimentul vine în continuarea Zilei Mondiale de Spus Poveşti, sărbătorită pe 20 martie. Organizatorul principal al evenimentului este Centrul de Voluntariat Cluj. Sâmbătă, micii spectatori sunt aşteptaţi la reprezentaţiile susţinute de Cristina Berengea - "Sunetul poveştilor", Teatrul de Păpuşi "Puck" - "O călătorie în jurul lumii", Ben Haggarty din Marea Britanie - "Kamishibai: Poveşti străvechi japoneze", Institutul Francez "Etincelles de Contes" şi Kulturzentrum Klausenburg - "Emigrarea".
Institutul Confucius al Universităţii "Babeş-Bolyai" îi invită pe cei mici la un atelier de lucru în care vor deprinde arta chineză a tăierii hârtiei pentru decoraţii. Totodată, sub îndrumarea unor cunoscători, copiii vor învăţa să confecţioneze păpuşi de deget şi figurine 3D, cum să realizeze un Storyboard, sau cum să îşi creeze propria poveste magică.
Duminică, pe scena de la muzeu vor prezenta spectacole Endre Racz - "Pasiunile păpuşilor din plastic: poveşti fără cuvinte", Cluj Comics Club "Ion Creangă" - "Cum să spui o poveste prin ilustraţii", şi Gottfrid Van Eck din Olanda - "Fabule şi muzică din Balcani".
În atelierul de lucru, copiii vor lucra alături organizatorii acestuia, de la British Council. Programul include şi un atelier de teatru şi un altul de terapie prin artă. Centrul Cultural "Casa Braziliei" de la Universitatea "Babeş-Bolyai" va oferi copiilor un buchet de "Poveşti din Brazilia".
Prima ediţie a Festivalului de Poveşti din Transilvania se desfăşoară sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 martie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu spectacole de teatru, ateliere de lucru şi expoziţii atractive pentru co