Unul dintre sporturile foarte prețuite în Occident are mulți adepți și în România. Pentru copii, costurile sunt reduse, dar pentru profesioniști, efortul fi nanciar este considerabil Sursa: FACEBOOKSursa: FACEBOOK
1 /.
Pentru copiii care vor să încerce mai mult decât simplul mers pe bicicletă, ciclismul este posibilitatea perfectă pentru a pedala la extrem. 33 de cluburi sunt afiliate în cadrul federaţiei de profil, iar multe dintre ele au porţile deschise pentru băieţii şi chiar fete care vor să se iniţieze în acest sport.
Chiar dacă nu are tradiţia unor ţări ca Spania, Franţa, Germania sau Italia, în România se găsesc foarte mulţi adepţi ai ciclismului. ASC Voinţa Bucureşti, Asociaţia Municipală de Ciclism Bucureşti, CS Dinamo, Mazicon şi CS Olimpia, sunt organizaţiile bucureştene unde se poate practica ciclismul.
Se începe la 12-13 ani
„E un sport recomandat copiilor care sunt interesaţi săşi consume în mod folositor energia. Este sinonim cu mişcarea în aer liber şi ajută la tonifierea organismului şi la menţinerea unei stări de spirit competitive. 12-13 ani este vârsta ideală pentru ca un puşti să înceapă să practice ciclismul. Până la 14 ani antrenamentele au loc întrun cadru restrâns pentru că legislaţia nu ne permite să-i scoatem pe şosea. Au timp să-şi dea seama ce înseamnă ciclismul, dacă le place şi dacă au aptitudini”, ne-a pus Radu Selejan, reprezentant al CS Mazicon.
Unul dintre avantajele ciclismului este legat de costuri. În primă fază, părinţii nu scot niciun ban din buzunar, pentru cele 2-3 antrenamente ce au loc săptămânal.
300-400 de euro costă echipamentul
Pentru profesionişti, costul unei biciclete ajunge la 2.000-3.000 de euro, iar echipamentul complet se învârte în jurul sumei de 300-400 de euro.
„Noi asigurăm bicicletele şi echipamentul. Avem dotări la un nivel corespunzător. Primele lecţii se rezu