Aproximativ 2.000 de persoane au participat duminică la procesiunea catolică de florii din Capitală, care a avut loc între Capela Sacre Coeur din Bulevardul Aviatorilor şi Catedrala „Sfântul Iosif” din Calea Victoriei.
Oamenii s-au adunat în faţa Capelei Sacre Coeur şi după ceremonia binecuvântării ramurilor şi flori galbene şi mâţişori pe care le aveau în mâini, au pornit pe traseul procesiunii până la Catedrala „Sfântul Iosif” din Victoriei. Pentru sărbătoarea Floriilor catolice, traficul a fost restricţionat pe o bandă.
Procesiunea a fost deschisă de o cruce mare din lemn purtată de tineri, urmându-le micii ministranţi, zeci de parohi şi vicari din zona Capitalei şi, la capătul şirului de prelaţi, arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti Ioan Robu, împreună cu monseniorul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, şi monseniorul Baudouin Biajila Muankembe, consilier la Nunţiatura Apostolică din România.
În urma acestora a venit cortegiul participanţilor, deschis de câteva măicuţe, şi urmat de sute de credincioşi.
Ţinând în sus mănunchiurile de ramuri cu flori galbene şi mâţişori, într-un şir de sute de metri, credincioşii au intonat psalmi şi imnuri de slăvire a lui Isus, pe tot parcursul drumului.
„Liturgic vorbind, repetăm gestul de atunci (intrarea Mântuitorului în Ierusalim) când copiii au luat ramuri înflorite şi cântau cu bucurie. Sunt cântece în care se spune că Isus este regele nostru(...) Crucea este cea pe care o urmăm întotdeauna, este şi semn de suferinţă, şi de iubire”, a explicat părintele Luca, de la Mănăstirea carmelită de la Snagov.
Două pancarte se înălţau din şirul lung de oameni, una pe care scria „Duminica Floriilor” şi alta care informa că se sărbătoreşte şi Ziua Mondială a Tineretului catolic.
În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, instituită de Papa Ioan