În apelul formulat de procurori la decizia „blândă” a judecătorului Tribunalului Olt Gheorghe Maruşcă în ceea ce îl priveşte pe Remus Cepăreanu se arată că scopul pedepsei poate fi atins doar în cazul unei detenţii. De asemenea, reprezentanţii Parchetul Olt spun că se impunea o reacţie „mai energică” a instanţei.
Judecătorul Gheorghe Maruşcă, de la Tribunalul Olt, l-a condamnat pe Remus Cepăreanu, fiul fostului şef al SPR Olt şi primar al comunei Cîrlogani, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte. În mai 2012, Cepăreanu l-a lovit pe Adrian Arabagiu care, după o comă prelungită, a decedat, la un spital din Craiova. Sentinţa nu i-a mulţumit pe procurorii Parchetului Olt, care au formulat apel, primul termen la Curtea de Apel Craiova fiind fixat pentru marţi. Aceştia cer modificarea cuantumului sentinţei, dar şi executarea acesteia în stare de detenţie.
„Criticăm sentinţa penală apelată ca fiind nelegală şi netemeinică sub aspectul pedepsei aplicate inculpatului, întrucât a fost injust individualizată, impunându-se modificarea cuantumului acesteia şi în principal a modalităţii de executare. Observând hotărârea apelată se constată că instanţa de fond nu a făcut o analiză şi evaluare completă a tuturor elementelor relevante în individualizarea pedepsei şi a modalităţii de executare a acesteia, fapt ce a determinat aplicarea unei pedepse care nu corespunde gradului sporit de pericol social, urmării produse, dar şi a modalităţii de comitere a acestei fapte”, se arată în apelul formulat de Parchet.
Procurorii mai spun că fapta lui Remus Cepăreanu, neurmată de o pedeapsă pe măsură, ar întreţine şi încuraja climatul infracţional, creând un precedent.
„Din această perspectivă trebuia avut în vedere faptul că infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte aduce atingere uneia dintre cele mai importante