* (Interviu cu Veronel Rădulescu, unul din avocaţii ASR Prinţul Paul al României)
Reporter: După 21 de ani, aţi finalizat acest caz, care prezintă interes pentru toată ţara. La final de drum, ce considerente aveţi pe marginea acestui subiect?
Veronel Rădulescu: Este mai mult decât un caz, este o zbatere a adevărului istoric pentru ca acesta să iasă la lumină. Toată lumea spune că acest proces a durat 21 de ani. Eu aş spune că procesul a durat 91 de ani. Aş spune că odiseea adevărului istoric a început în 1921, când, în mod nefiresc şi absurd, a fost anulată căsătoria dintre Regele Carol al II-lea şi bunica Alteţei Sale Prinţul Paul al României.
Reporter: Nu toţi consideră că anularea căsătoriei a fost nefireas-că şi absurdă...
Veronel Rădulescu: Sunt foarte multe de comentat şi aş avea argumente şi replici pentru toţi cei care încearcă să se sprijine pe anumite momente ale istoriei, pe anumite ciudăţenii ale justiţiei vremii, pe anumite presiuni politice care au fost făcute.
Dacă atunci Tribunalul Ilfov a procedat la anularea aces-tei căsătorii legale şi legitime, a făcut-o abuziv, fără voinţa celor doi soţi, fără ca aceştia să fie prezenţi sau măcar citaţi şi fără vreun motiv temeinic. Nu poţi desface o căsătorie în mod civil după ce aceasta a fost făcută religios. A fost un abuz al justiţiei de la vremea respectivă. Aceas-tă căsătorie este legitimă, din punctul meu de vedere, pentru faptul că a exprimat voinţa soţilor şi pentru că aşa se înfăptuia atunci o căsătorie - în faţa unui preot şi prin eliberarea unui certificat de căsătorie de către Biserica Ortodoxă. Argumentul anulării ei a fost acela că un rege al României nu avea voie să se căsătorească cu o româncă, uitând, însă, că, dacă a existat o asemenea lege, ea a fost aplicabilă din 1926, cu cinci ani mai târziu faţă de momentul în care a fost desfăcută căsătoria res-pectivă. Până