de Adrian POPESCU
adrianpopescu@tribuna.ro
25 martie 2013 00:24
22 vizualizari
A-A+
Ieri, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale, sibienii - mai matinali - au asistat la deschiderea primei ediţii a "Târgului de Ţară - 2013". Cei 13 producători au ademenit vizitatorii cu produse tradiţionale ecologice din zona Văii Târnavelor, oferind şi demonstraţii culinare specifice locului. "În cadrul proiectului Culinar Cult - Valorificarea Tezaurului Culinar Tradiţional în Contextul Dezvoltării Durabile, Muzeul Astra are ca parteneri Consiliul Judeţean Sibiu, Asociaţia Ille et Vilaine Sibiu, Direcţia Agricolă Judeţeană Sibiu, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Mărginimea Sibiului, dar şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu. Specialiştii muzeografi din cadrul CNM ASTRA derulează un sistematic program de identificare, cercetare, definire şi valorificare a patrimoniului culinar tradiţional, din zonele etnografice ale judeţului Sibiu, iar acest târg constituie un mic rod al muncii lor", preciza muzeograf Lucian Robu. Cei care nu au avut curajul unei deplasări în muzeu, speriaţi fiind de prognozele meteo, au avut ce regreta, căci au pierdut o demonstraţie de excepţie făcută de Cucerzan Florin şi Cucerzan Gheorghe, care au pus în aplicare o reţetă de familie, veche de peste 100 de ani, din care nu au lipsit cartofi copţi la ceaun, cocoloşii cu lapte de capră, tocană din carne de ied şi de viţel pregătită la ceaun, dar şi alte specialităţi din carne de ied şi capră. Nu au lipsit nici cunoscutele clătite cu urdă şi mărar, care "au îndulcit" vremea.. de Adrian POPESCU
adrianpopescu@tribuna.ro
25 martie 2013 00:24
22 vizualizari
A-A+
Ieri, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale, sibienii - mai matinali - au asistat la deschiderea primei ediţii a "Târgului de Ţară - 2013". Cei 13