Comisarul şef Mihai Curt-Iosip a ratat vineri prezenţa la recursul de la ÎCCJ, pentru că a fost citat cu întârziere. Astfel, poliţistul clujean, „turnat" de propriul informator, va mai sta după gratii.
Mihai Curt-Iosip a formulat în 14 martie a doua cerere de liberare provizorie sub control judiciar, însă Curtea de Apel Cluj i-a respins solicitarea. Poliţistul, aflat în a treia lună de arest preventiv, a atacat hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), iar recursul urma să aibă loc în 22 martie. Însă, Curt nu a mai ajuns la Bucureşti pentru a-şi încerca sansele de eliberare. „Azi dimineaţă (vineri, 22 martie n.red.) am aflat că e termen de recurs. Domnul Curt a primit citaţia abia în această dimineaţă, şi nu aveam cum să ajung într-o oră la Bucureşti. Am trimis o cerere de amânare în care am specificat şi motivele", a declarat avocatul lui Curt, Rareş Trif.
Ofiţerul Curt de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj se află în arest din 18 ianuarie, fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă. În scurt timp, poliţistul a fost trimis în judecată, la Curtea de Apel Cluj, iar la termenul din 14 martie au fost audiat şi denunţătorul său, Gabor Gabor, care şi-a semnat declaraţia cu degetul, fiind analfabet. Curt a arătat că Gabor Gabor i-a fost informator, relaţia dintre cei doi având o vechime de peste zece ani, însă, întrebat fiind de judecător dacă a avut sau are această calitate, martorul-denunţător a făcut o criză de nervi, fiind la un pas de a părăsi sala de judecată. De altfel, declaraţia dată de Gabor a conţinut multe contradicţii, inclusiv cu privire la cuantumul sumei pe care i-ar fi dat-o poliţistului. Dacă procurorii reţin suma de 5.000 de euro, Gabor susţine că i-ar fi dat lui Curt aproape dublu, respectiv 9.000 de euro.
Poliţistul susţine că a împrumutat de la Gabor suma de 1.000 de euro, dar, fiind presat şi