Răcelile şi gripele pot fi prevenite şi tratate cu anumite alimente, dar şi cu plante sau metode specifi ce medicinei orientale. Vi le oferim pe cele mai importante Sursa: SHUTTERSTOCK
Un studiu din 2012 apărut în revista medicală „The Lancet”, plasează România pe primul loc în Europa la consumul de antibiotice. Din cauza unei utilizării excesive şi eronate, în ultimii ani s-a constatat răspândirea accelerată a bacteriilor rezistente la antibiotice, cu riscuri uriaşe pe termen lung. Soluţia alternativă: antibioticele naturale.
1. Ceapa şi usturoiul
Conţin substanţe foarte puternice cu efect antibacterian şi antiviral. Se recomandă de 3-4 ori pe săptămână. „O persoană care consumă ceapă şi usturoi e mult mai protejată împotriva gripei şi răcelii decât cei care nu consumă’’, spune Gabriela Papazian- Urdareanu, medic primar, specialist în fitoterapie.
2. Eucaliptul
Este un antiseptic natural care poate să lupte cu infecţii, bacterii, ciuperci şi virusuri. Cel mai adesea îl găsiţi sub formă de ceai, însă şi sub formă de extract, ulei sau sirop.
3. Extract din frunze de măslin
Conţine oleuropeină, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietăţi puternice antibacteriene şi antivirale.
4. Uleiul de oregano
Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat că proprietăţile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt mai eficiente decât antibioticele gen penicilină împotriva stafilococilor.
5. Uleiul de cocos
Mary G. Enig, un biochimist cu doctorat în nutriţie, este cea care a descoperit potenţialul uleiului de cocos. Ea spune că organismul nostru foloseşte un ingredientminune din acest ulei – monolaurin – pentru a lupta cu diferite boli şi infectii, virusuri şi bacterii.
6. Mierea
Este un adjuvant excelent în tratamentul afecţiunilor respiratorii. Mierea de manuka, provenită din Australia şi Noua