Barul de la Conti, discoteca “de la studenţi” sau Disco Dumbrava erau o parte din locurile în care părinţii tinerilor sibieni de azi se distrau înainte de 1989. Nu lipseau vestitele chefuri de apartament, cu muzică în surdină şi jaluzelele trase, şi nici cele de la cabane cu foc de tabără, mâncare la ceaun şi melodii cântate în cor, în acompaniament de chitară.
În epoca fără cluburi, pub-uri şi petreceri “de fiţe” părinţii tinerilor de azi povestesc zâmbind că distracţia nu a lipsit, chiar dacă resursele erau limitate.
La “Conti”, barul de la parterul hotelului Continental, lumea se aduna la o poveste, se serveau sucuri, băuturi uşor alcoolizate şi se asculta muzică, pe Mitropoliei era o cofetărie unde lumea se reunea la o cafea băută la mese înalte, în picioare, iar în Piaţa Mică era cea mai bună cafea la nisip. Ieşeau la munte, la grătare, iar de 23 august în pădurea Dumbrava se făceau focuri, mici, se cânta, se dansa.
Tinerii dansau în discotecile comuniste, “la studenţi”, lângă actualul liceu Goga, sau la Disco Dumbrava, lângă pădurea Dumbrava, în zona actualei parcări a hotelului Hilton. Ascultau Deep Purple, John Lennon, Demis Roussos, CC Catch, Modern Talking, Boney M sau ABBA.
Chefuri cu ABBA, vişinată şi muzică în surdină
“Îmi amintesc cu ce plăcere dansam pe ABBA. Chefurile de apartament le făceam tot cu muzică din asta, în surdină, desculţi, la lumină de veioză, cu jaluzelele trase, să nu ne vadă lumea de afară, şi neapărat când nu erau părinţii acasă”, rememorează Angela Babaioana, o sibiancă în vârstă de 53 de ani.
De mâncare “scotea gazda, dar de obicei nu ne trebuia”, iar băutură aducea fiecare. Se bea lichior Floris cu gust de migdale, votcă, vin, vişinată, sucuri Sicola sau făcute din concentrat de Sicola cu sifon de la sifonărie.
“De Revelioane, de obicei