”Artă şi credinţă” a fost tema aleasă pentru cea de a doua zi a celei de-a şasea ediţii a Zilelor revistei ”Caiete Silvane”, eveniment ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, pe parcursul a două zile, respectiv, vineri şi sâmbătă.
Astfel, după deschiderea oficială, care a avut loc vineri, 22 martie, începând cu ora 16, oamenii de cultură au ales ca loc de întâlnire pentru cea de a doua zi a evenimentului, respectiv, sâmbătă, 23 martie, Mănăstirea Strâmba. Timp de câteva ore, poeţi şi scriitori sălăjeni şi nu numai, fiind prezenţi şi oameni de cultură din judeţe precum Satu Mare, Maramureş, Cluj, Bacău, Mureş sau Dâmboviţa, au participat la dezbaterile “Caiete Silvane”, tema propusă fiind “Artă şi credinţă”. Cel care a propus tema, poetul sălăjean, Viorel Mureşan, a mărturisit la deschiderea “şedinţei de lucru”, că cel care l-a inspirat în alegerea subiectului supus dezbaterilor pentru acest an a fost scriitorul Franz Kafka, mai exact, un citat al său, “a scrie înseamnă a te ruga”. Tema aleasă fiind una extrem de generoasă, poeţii şi scriitorii prezenţi au lăsat frâu liber imaginaţiei. Dacă scriitorul bistriţean, Nicolae Băciuţ, a ales să recite câteva poeme, care în opinia sa, ilustrează cel mai bine tema aleasă, alte explicaţii fiind de prisos, Marcel Lucaciu, scriitorul sălăjean, a făcut o scurtă incursiune în opera poetului tradiţionalist Ion Pillat. “Artă şi credinţă este ceea ce au reuşit să facă tradiţionaliştii în opera lor”, a concluzionat Marcel Lucaciu.
În încheierea sesiunii de dezbateri, poeţii invitaţi au citit câte un poem, creaţie proprie, după care, în compania stareţului mănăstirii, au făcut un scurt tur al lăcaşului de cult.
Cea de-a şasea ediţie a Zilelor revistei ”Caiete Silvane”, care s-a desfăşurat anul acesta în perioada 22-23 martie, a fost organizată de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, revista şi