Mulţi dintre noi sunt fani declaraţi ai gumei de mestecat, însă Jeremy Laffon a întrecut orice măsură, transformând banalul produs în adevărate opere de artă.
Francezul şi-a câştigat un loc de cinste în comunitatea artiştilor din întreaga lume după ce a realizat o operă-gigant din 4.000 de piese de gumă de mestecat. Lucrarea este o structură geometrică de mare complexitate şi măsoară nici mai mult, nici mai puţin de trei metri lungime şi doi lăţime. A fost realizată în trei luni de muncă asiduă, gumele de mestecat fiind, la început, lipite cu... salivă. Din fericire, artistul a renunţat la această metodă chinuitoare şi a recurs, într-un final, la o pastă specială de lipit. Spre uimirea multora, inedita lucrare nu a avut zile, fiind distrusă la scurt timp după finalizare. „ Este o sculptură a frustrărilor şi de aceea am ales să o distrug, topind câteva elemente cruciale din structura sa”, a declarat Laffon pentru “Daily Mail”.
1848 este anul în care a fost vândută prima gumă de mestecat.
Mulţi dintre noi sunt fani declaraţi ai gumei de mestecat, însă Jeremy Laffon a întrecut orice măsură, transformând banalul produs în adevărate opere de artă.
Francezul şi-a câştigat un loc de cinste în comunitatea artiştilor din întreaga lume după ce a realizat o operă-gigant din 4.000 de piese de gumă de mestecat. Lucrarea este o structură geometrică de mare complexitate şi măsoară nici mai mult, nici mai puţin de trei metri lungime şi doi lăţime. A fost realizată în trei luni de muncă asiduă, gumele de mestecat fiind, la început, lipite cu... salivă. Din fericire, artistul a renunţat la această metodă chinuitoare şi a recurs, într-un final, la o pastă specială de lipit. Spre uimirea multora, inedita lucrare nu a avut zile, fiind distrusă la scurt timp după finalizare. „ Este o scul