Adevărate chemări la luptă s-au auzit ieri în Sala Mare a Prefecturii Maramureş. Discursuri înflăcărate, mobilizatoare, cuvinte mari rostite, totul pentru a-i determina pe parlamentarii USL de Maramureş (care sunt majoritari) să nu stea cu mâinile în sân şi să facă ceea ce trebuie pentru ca pe viitor să existe Regiunea Maramureş.
Primii care au deschis acest subiect au fost oficialii Bisericii Ortodoxe, care au arătat că susţin ideea ca Maramureşul să devină regiune în viitor. Numai că de la zis la făcut, e cale lungă.
“Am dori să vedem din partea parlamentarilor de Maramureş un front comun, trecând peste discuţiile partinice, un front comun pentru ca acest ţinut, Maramureş, care este o provincie istorică, să aibă în viitoarele regiuni un statut aşa cum se cuvine. Se vorbeşte de 8 regiuni.
Dacă se pune problema din punct de vedere strategic este altă socoteală, dar dacă se vor face euroregiuni mai mici… Am auzit de un proiect în care Maramureşul ar atârna la Oradea, ori noi nu avem nimic cu Crişana. Trebuie deci să vă spuneţi cuvântul, să fiţi mai sonori şi mai vocali. Biserica Ortodoxă este deschisă să susţină destinele acestui ţinut şi dorim ca mesajul nostrum să fie cunoscut la Bucureşti”, a declarat PS Arhiereu Vicar Justin Sigheteanul.
“Să batem împreună la uşile potrivite! Avem poate o ocazie unică în ultimii 20 de ani în care putem face front comun toţi. Indiferent de culoarea politică sau de implicarea în zonele administrative.
Şi avem obligaţia de a face aceste lucruri pentru Maramureş. Haideţi să muncim cu toţii! Să dăm Maramureşului ceea ce merită. Şi să ţină minte cei care sunt în fruntea ţării că Maramureşul nu este doar un nume scris în manual. Maramureşul are istorie, şi merită să fie regiune a Maramureşului”, a punctat şi primarul Cătălin Cherecheş.
Numai că a avea pe viitor Regiunea Maramureş va fi un lucru imposibil de