Delegaţii Clujului, care, majoritar, au mers cu Elena Udrea au înţeles că au pierdut încă înainte de începerea votului. Blaga a ridicat sala în picioare aşa cum o făcuse Boc în 2011.
Dacă la începutul congresului, democrat-liberalii clujeni afişau un optimism moderat, pe măsura desfăşurării evenimentelor pierdeau din încredere şi admiteau că Blaga va câştiga. Băsescu n-a mai isterizat poporul PDL-ist cu vorbele sale, cum o făcea pe vremuri. Până şi Emil Boc a fost mai bine primit de sală decât locatarul de la Cotroceni. Discursurile lui Udrea şi Macovei n-au mişcat audienţa, în vreme ce Blaga a fost singurul care a făcut sala să explodeze.
Situaţie fără precedent, nu doar la congrese naţionale, dar nici măcar la alegeri la nivel de organizaţii judeţene sau municipale: niciun reprezentant al vreunei alte formaţiuni politice n-a venit să salute Convenţia Naţională a PDL. „Până şi la UDMR au fost liderii partidelor importante, numai la noi nu", comenta, dezamăgit, Marinel Andro. Congresul PDL începuse de câteva minute bune şi democrat-liberalii clujeni aveau o dilemă, nu ştiau unde e Emil Boc. Surprinzător, acesta nu a apărut nici în grupul delegaţiei clujene, dar nici, aşa cum era de aşteptat, pe scenă, la masa susţinătorilor Elenei Udrea. „Nu ştiu unde e, nu l-am văzut", spuneau majoritatea clujenilor. „N-o fi venit", opinează Florin Stamatian. Totuşi, cineva l-a văzut. „E aici, l-am văzut eu", spune Rareş Niculescu.
Misterul s-a risipit în cele din urmă, când primarul Clujului a urcat pe scenă împreună cu Traian Băsescu, a dat mâna cu toată lumea, ca şi preşedintele, după care şi-a ocupat locul în dreapta Elenei Udrea. Băsescu spune că nu va face campanie niciunui candidat, dar le reaminteşte democrat-liberalilor pe cine trebuie să voteze. „Opţiunile mele sunt cunoscute", subliniază Băsescu. După care rosteşte un discurs lipsit de viv