Consiliul Judeţean încearcă să promoveze turistic judeţul nostru inclusiv din punctul de vedere al gastronomiei tradiţionale
Consiliul Judeţean încearcă să promoveze pe cele mai diverse căi judeţul Satu Mare în rândul potenţialilor turişti. Nu a fost omisă nici gastronomia tradiţională, care a fost promovată prin intermediul unui proiect derulat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, intitulat Tur gastronomic în judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Satu Mare. Acest proiect a fost implementat de Consiliul Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Teritorială şi Gestionarea Mediului din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Centrul de Coordonare a Instituţiilor din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg. Valoarea totală a proiectului a fost de 148.760 euro.
Trei trasee gastronomice în judeţ
În cadrul proiectului “Tur gastronomic în judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Satu Mare” au fost stabilite trei trasee turistice gastronomice. Aceste trasee se împart în: ruta şvăbească, care cuprinde localităţi din zona Careiului, ruta oşenească, care cuprinde localităţi din zona Oaşului, respectiv ruta Codru- Someş- Crasna, care cuprinde localităţile din partea de sud şi sud-est a judeţului nostru. Prin realizarea unor materiale promoţionale, cum ar fi panouri informative, filme DVD, precum şi cartea intitulată “Meleag de leac – Un hoinar culinar înter Szabolcs şi Sătmar”, vizitatorii acestor trasee tematice vor beneficia de informaţii concrete despre posibilităţile de cazare şi restaurantele aflate în fiecare regiune, despre obiectivele turistice din zonă precum şi despre evenimentele organizate în fiecare regiune.
Promovarea prin festivaluri gastronomice
Tot în cadrul proiectului “Tur gastronomic în judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Satu Mare” au fost organizate două festivaluri gastronomice internaţion