RĂCITURI CALDE – Piftii de soia în ulei vegetal, servite cu mămăligă rece şi ţuică fiartă. Ultimul fel din combinaţie, duce la încălzirea corpului, de unde şi denumirea.
FASOLE BĂTUTĂ CU LAPTE BĂTUT – Până de sărbători, pentru a se crea o altă atmosferă în familie, se pot servi aceste nevinovate produse, dar care sunt bătute tocmai pentru efectele ce le produc. Combinaţia va crea, în casă, o forfotă continuă…
PEŞTE AFUMAT – Se aduce peştele de la cherhana şi i se toarnă, forţat, vin. Când îl vedeţi bine afumat, îl curăţaţi şi-l puneţi la uscat, câteva minute. Apoi, pe plită, cu sare. Dacă mai sare, mai daţi-i vin. Se serveşte, stropit cu vin, până fiecare consumator tace ca peştele, pentru că e…afumat!
ANGHEMAHT CU BAGHETE ŞI CHOUX–URI – Se iau două dicţionare: româno-german şi româno-francez. Se studiază termenii, se traduc, după care se aduc două ouă şi se fierb două minute, ciocănindu-le cu două baghete. La ouăle astfel bătute, se adaugă un baton de salam, vanilie sau ce baton vă vine la îndemână. Ouăle pot fi moi…Se bagă la frigider, unde se vor ţine până după Paşte, fiind mâncare de frupt.
CIUPERCI CU LIMBĂ, ROŞII ŞI VINETE – Se coc ciupercile. Dacă se ard, pagubă-n ciuperci! Se ştie, toate ciupercile sunt comestibile, numai că unele, o singură dată…Împreună cu legumele, se pun pe limbă. Legumele vin de la faptul că roşii…puteţi să fiţi după consum. Evident, roşii la faţă. Final posibil să aveţi şi feţe…vinete.
SPUMĂ DE CIOCOLATĂ CU LĂMÂIE – Se cumpără ciocolată vărsată, datorită neatenţiei vânzătoarei. Se fierbe până face spumă, mai să iasă din oală. O radeţi cu o paletă, obţinând spumă de ras. Adăugaţi lămâie, până vi se acreşte.
VIŢEL CU SOS ALB ŞI ROŞII ÎN BULION – Dacă sunteţi la o sindrofie şi un mesean se uită de două ore la soţia dvs. ca viţelul la poartă nouă, când vine s-o invite la dans, împodobiţi-i costumul cu ingr