Mieii de Paste vor putea fi sacrificati într-un singur abator pentru toatã Valea Jiului. Locatia e la Petrosani si responsabilii de la piatã spun cã pregãtirile sunt pe ultima sutã de metri.
Abatorul din Pretrosani,singurul din zonã, unde ciobanii ar putea sacrifica animale e gata pentru Pasti. Igienizarea spatiului a fost fãcutã iar administratorul pietei a obtinut toate avizele.
De sãptãmâna viitoare ar putea sã aparã si primii oieri. Acum, însã, se fac ultimele pregãtiri. „Tehnic vorbind, pregãtirile sunt gata de mult timp. Asteptãm venirea
sãrbãtorilor, pentru cã aici sunt multi catolici care vor veni la piatã sã cumpere carne de miel. Anul acesta e acest decalaj între cele douã sãrbãtori, respectiv Pastele Catolic si cel Ortodox, dar vom avea grijã sã fie totul gata.
De sãptãmâna viitoare pot veni cei care vor sã taie. Nu avem încã cereri formulate clar, dar vor veni oieri din mai multe zone, cu sigurantã”,
a declarat Sorin Pristavu,
adminsitrator al pietei centrale.
Abatorul din piata centralã de la Pretrosani este singurul avizat din zonã pentru a fi folosit la sacrificarea animalelor. În plus, ciobanii care vor veni vor putea beneficia si de avizul veterinarilor, asa încât carnea de miel sã fie bunã de consum.
Diana Mitrache Share
Mieii de Paste vor putea fi sacrificati într-un singur abator pentru toatã Valea Jiului. Locatia e la Petrosani si responsabilii de la piatã spun cã pregãtirile sunt pe ultima sutã de metri.
Abatorul din Pretrosani,singurul din zonã, unde ciobanii ar putea sacrifica animale e gata pentru Pasti. Igienizarea spatiului a fost fãcutã iar administratorul pietei a obtinut toate avizele.
De sãptãmâna viitoare ar putea sã aparã si primii oieri. Acum, însã, se fac ultimele pregãtiri. „Tehnic vorbind, pregãtirile sunt gata de mult timp. Asteptãm venirea
sãrbãtorilor, pentr