Asocierea din domeniu va primi în perioada următoare membri, companii sau instituţii universitare din afara judeţului şi chiar din afara ţării, susţine conducerea clusterului cu sediul la Cluj.
Asocierea născută acum jumătate de an la Cluj are planuri de extindere regională în 2013, cu posibilitatea de a-şi adăuga parteneri din afara României.
„Estimăm că vom avea zeci de firme incluse în cluster, pentru că există deja cereri de adeziune de la firme din Cluj, dar şi din alte locuri din Transilvania, avem cereri de adeziune şi din străinătate", a declarat Alexandru Tulai, preşedintele Consiliului Director al Cluj IT Cluster (CIIC). „Este o organizaţie deschisă, ca atare este de aşteptat ca, într-un timp foarte scurt, clusterul să concentreze cea mai mare parte a companiilor de IT şi la nivel regional, în condiţiile în care, în prezent, clusterul alătură organizaţii cu venituri cumulate de 100 de milioane de euro în 2012 şi peste 3.500 de angajaţi", a completat Tulai.
Chiar dacă asociaţii asemănătoare (clustere IT) au fost înfiinţate şi la Timşoara şi Iaşi, Clujul a fost desemnat „capitală de dezvoltare" pentru serviciile informatice, potrivit unui plan strategic, girat de Ministerele Economiei şi Dezvoltării Regionale. Alături de Cluj, celelalte centre strategice sunt Timişoara (industria automotive), Braşov (aviaţie) şi Iaşi (domeniul farma). „Clusterul se bucură atât de susţinerea guvernului şi a autorităţilor locale, care consideră Cluj IT o iniţiativă de importanţă naţională, cât şi de aprecierea mediului de business regional, astfel încât, în primele şase luni de la înfiinţare, au fost înregistrate numeroase cereri de aderare atât din partea unor firme de IT, cât şi din partea unor firme şi organizaţii din alte domenii conexe", au arătat reprezentanţii CIIC.
Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţata în octombrie 2012,