O decizie importantă pentru tenisul următorilor ani a trecut oarecum neobservată în ultimele zile. Cel mai criticat Slam al ultimelor sezoane, US Open, a cedat inevitabilului și a anunțat o serie de decizii menite să spulbere disensiunile dintre turneul de la Flushing Meadows și jucători. De ce e importantă? Pentru că setează sau confirmă un trend, pentru că rezolvă o problemă, dar și pentru că întărește autoritatea pe care o au tenismanii, mai ales cei de top. Poate că niciodată în istoria tenisului sportivii nu s-au bucurat de o asemenea influență precum acum.
Să vedem însă mai întâi faptele: din 2017, premiile acordate de US Open vor atinge pragul istoric de 50 de milioane de dolari, practic aproape dublând cota de anul trecut. De asemenea, programul de disputare al turneului va suferi și el modificări, în concordanță cu doleanțele exprimate de starurile din ATP și WTA. Pentru început, US Open va mai adăuga la bugetul de premii al ediției din acest an încă 4,1 milioane de dolari pe lângă cel 4 milioane deja anunțate în decembrie. Ceea ce va sălta ‘portmoneul’ turneului de la vară la 33,6 milioane de dolari, un pas considerabil în față comparativ cu cele 25 de milioane din 2012.
E o victorie considerabilă nu doar pentru regimul lui Roger Federer...
Citește, în continuarea articolului de pe Treizecizero.ro:
- cum au reușit jucătorii să-și impună punctul de vedere
- ce modificări importante va face US Open, nu doar la premii, ci și la programul de desfășurare
- câți bani produc turneele de la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open
- toate culisele negocierilor conduse de Roger Federer
O decizie importantă pentru tenisul următorilor ani a trecut oarecum neobservată în ultimele zile. Cel mai criticat Slam al ultimelor sezoane, US Open, a cedat inevitabilului și a anunțat o serie de decizii menite să sp