A consuma mai putine alimente supuse proceselor de transformare din industria alimentara este util nu doar pentru pastrarea sanatatii, ci si a greutatii.
Atunci cand se doreste pierderea kilogramelor in plus, majoritatea apeleaza la regimurile de slabire, care garanteaza rezultate imediate. Insa acestea nu sunt fara riscuri si, in plus, sunt si foarte restrictive, potrivit Regimes maigrir.
O alta varianta, care presupune insa schimbarea modului de alimentatie pe termen lung, consta in privilegierea alimentelor sanatoase si renuntarea la multe dintre cele procesate (bogate in calorii, prea dulci si prea grase, de cele mai multe ori). Acest mod de hranire duce la reducerea treptata a greutatii, in deplina siguranta, iar kilogramele in plus nu se vor mai grabi sa revina la loc.
Ce sunt alimentele procesate
Alimentele procesate, numite si "hrana industriala", sunt cele pe care le gasim ambalate, pe rafturile din supermarket sau din oricare magazin alimentar. Acestea au fost modificate in raport cu starea lor naturala, fiind adaugati diversi conservanti, pentru a rezista si a fi practice in procesul comercializarii.
De ce nu sunt bune pentru sanatate si de ce ne ingrasa
Producatorii din industria alimentara, chiar si cei cu bune intentii, nu au alta solutie decat de a apela la metodele cunoscute pentru a conferi alimentelor arome delicioase si un termen de valabilitate mare.
Aceasta presupune adaugarea din belsug de diverse substante chimice pentru conservare, pentru potentarea gustului, pentru inlocuirea aromelor naturale care se pierd in timpul procesului de fabricare. Sarea si zaharul fac parte dintre adaosurile obisnuite in cadrul acestei prelucrari.
Rezultatul? Produsele procesate contin doar in mica masura nutritientii necesari organismului. Corpul nostru nu se lasa pacalit