Beatrice Romănescu, PR-ul Federaţiei Române de Tenis de Masă, este o femeie de afaceri de succes. A crescut într-o familie de profesori de sport din Buzău, iar după ce a cochetat doi ani cu baletul, la doar şase ani a început să practice tenisul de masă. Cum vede acum sportul care a consacrat-o, într-un interviu pentru ziarul "ring".
Ce dificultăţi întâmpină Federaţia Română de Tenis de Masă?
Ne confruntăm cu nenumărate probleme.Tenisul de masă de înaltă performanţă trebuie întreţinut în permanenţă, astfel încât să fie pregătit în orice moment pentru ziua de mâine. Avem probleme legate de buget, de lipsa bazelor sportive, de existenţa a prea puţini sponsori şi, nu în ultimul rând, o presă sportivă mult prea absentă, interesată excesiv de cancanuri şi mai puţin de promovarea performanţei în sine.
Ce înseamnă pentru România să o avem pe Bernadette Szocs campioană europeană la juniori?
Dintotdeauna, tenisul de masă românesc a avut sportivi care au atins cele mai înalte culmi ale performanţei şi au purtat numele României în lume. Pentru a fi campion, trebuie să ai o dorinţă, un vis sau o chemare. Bernadette Szocs le are pe toate acestea la un loc. Ea este, azi, speranţa noastră de mâine, cea care a confirmat până acum că România se află pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în Europa şi nu numai. A câştigat cam tot ce se putea la categoria ei de vârstă până acum şi cu atât mai mult de acum încolo trebuie să avem grijă să păstreze un drum ascendent, lipsit de trufie şi plin de încredere.
Victor Ponta a vorbit despre dezastrul din sportul românesc. "E o minune că încă luăm medalii", a spus premierul. Cum comentaţi această declaraţie?
Este perfect conformă cu realitatea. Da, chiar e o minune că încă există medalii! Este adevărat că noi credem în minuni când vine vorba de sport, dar nu ne pu