Muzeul în aer liber Dumbrava Sibiului a găzduit duminică, 24 martie, prima ediție din acest an a târgului de produse tradiționale. Opt producători au participat la această ediție a Târgului de țară oferind miere, diferite feluri de brâzeturi, cârnați de țară, dar și pâine.
Tema culinară a acestei ediții a fost prepararea cărnii de capră la ceaun, după o rețetă din Târnava Mare. Doi bucătari au pregăti la fața locului un ceau de capră și unul de vită la un foc moale de lemn, alături de un bulz de mămăligă cu brânză de capră.
” E o ediție deosebită pentru că reconstituim aici în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului o rețetă tradițională din Târnava Mare a crescătorilor de capre. Adică un ceaun de capră și un ceaun de vită cu ingredientele și procesele tradiționale de realizare. Complexul Muzeal Astra desfășoară de un an de zile, în cadrul proiectului Culinar Cult, un program în care specialiștii noștrii se deplasează pe teren și recuperează rețetele tradiționale, concis modul în care se pregăteau odinioară, resursele care se foloseau”, a declarat din partea organizatorilor, Ovidiu Baron.
Fiecare ediție își propune o temă culinară diferită, organizatorii oferind astfel o alternativă la comerțul de masă.
”O să vedeți niște târguri excepționale anul acesta, o să vedeți niște produse care sunt chiar mai bune decât în anii trecuți, o să vedeți demonstrații culinare dinttre cele mai diverse și vrem să facem și o demonstrație culinară cu produse țigănesți, cu produse romale”, a spus președintele Asociației Producătorilor Tradiționali din județul Sibiu, Gheorghe Budrală.
Târgul de țară din Dumbrava Sibiului se va desfășura în fiecare duminică până în luna octombrie și este un ajutor pentru producătorii care au unde să-și vândă produsele dar și un loc în care sibienii s-au obișnuit să meargă pentru produsele