Frumusetile Deltei Dunarii, care atrag an de an turisti straini in Romania, sunt promovate prin intermediul a 65 de minidocumentare postate pe Youtube, in cadrul campaniei „Delta Dunarii - Paradisul aproape pierdut!”.
Timp de un an de zile, cumuland peste 200 de zile de filmare, specialisti in filmarea vietii salbatice au urmarit cu grija specii de pe intreaga suprafata a Deltei Dunarii si au stat de vorba cu experti de la Societatea Ornitologica Romana si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii despre felul in care ele vietuiesc, de multe ori amenintate de prezenta omului.
Cele 65 de minidocumentare au fost realizate in cadrul proiectului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut! Campanie de informare si constientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii - Delta Semper”, care a fost implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta (ASDD) in perioada 2011 – 2012. Proiectul este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu).
Pentru prima data in Romania majoritatea speciilor protejate din Delta Dunarii sunt filmate si pot fi urmarite de iubitorii naturii.
Aceasta documentare realizata in premiera pentru marele public sustine nevoia Rezervatiei Deltei Dunarii de a fi tratata si explorata diferit, punand mai mult pret pe bogatia ei unica. Citeste si:Investitie de 360 mil. euro intr-o hidrocentrala pe Olt, blocata de doua specii rare de pasariSuprafata cultivata cu legume ecologice a crescut cu 15,7% in 2009BitDefender a lansat un oras virtual, numit MalwareCity
„Delta Dunarii are pe teritoriul ei, ca zone strict protejate, doar 50.600 ha din 550.000 ha, iar ca zone economice 306.000 ha. In mod normal, aceasta titulatura, de «zona economica» nu are ce sa caute intr-o rezervatie de patrimoniu mondial. Desi este consid