Producătorii agricoli din Reghiu s-au întâlnit, ieri, cu specialiştii Camerei Agricole Vrancea pentru a discuta despre importanţa asocierii în agricultură şi posibilitatea accesării fondurilor europene. Întâlnirea face parte din campania de informare şi popularizare demarată de Camera Agricolă Vrancea referitoare la accesarea fondurilor europene. Una dintre posibilităţile de obţinere a fondurilor europene este prin Grupurile de Acţiune Locală. De menţionat că trei GAL-uri vrâncene sunt iniţiate de Camera Agricolă, respectiv Vrancea Sud-Est, Valea Râmnicului şi Pădurile Dacice.
De asemenea, producătorilor le-au fost prezentate informaţii despre Politica Agricolă Comună Pilonul II – strategia pentru 2014 – 2020, subvenţiile pe suprafaţă, respectiv declararea şi întocmirea corectă a cererilor de plată şi a dosarelor de subvenţii pentru animale şi cota de lapte. Un alt subiect a fost cel al asocierii în agricultură şi avantajele oferite de Asociaţia Crescătorilor de bovine.
Camera Agricolă a fost reprezentată de directorul adjunct Eugen Cristea şi de inginerul Ionel Drâmbă. La întâlnire au participat reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din Reghiu şi circa 60 de producători agricoli. „Pe lângă temele abordate la această întâlnire au fost luate în discuţie şi problemele cu care se confruntă, la nivel local, producătorii, privind sectorul agricol şi zootehnic : piaţa de desfacere pentru produse, proiectele care nu au primit finanţare şi corectitudinea în declararea terenurilor aflate în exploatare şi animalelor“, au precizat reprezentanţii Camerei Agricole.
Producătorii agricoli din Reghiu s-au întâlnit, ieri, cu specialiştii Camerei Agricole Vrancea pentru a discuta despre importanţa asocierii în agricultură şi posibilitatea accesării fondurilor europene. Întâlnirea face parte din campania de informare şi popularizare dem