Era digitală ne-a determinat să apelăm la motorul de căutare Google pentru aproape orice: de la găsirea unei adrese, la identificarea unei posibile boli în baza simptomelor şi chiar la verificarea pretendenţilor cu care am început să ieşim în oraş şi pe care îi luăm în considerare ca eventuali parteneri.
Este, într-adevăr, bine să fii precaută atunci când cunoşti un om nou, dar până unde merge precauţia? Multe femei au început să-şi caute pretendenţii pe care îi iau în considerare ca viitori parteneri pe Google, potrivit unei analize efectuate de match.com, la care au participat peste 5.400 de celibatare.
Facebook, Twitter sau LinkedIn sunt doar câteva reţele sociale, mai mult sau mai puţin profesionale, folosite pentru a afla mai multe despre cel care ne-a trezit interesul.
“Îl caut pe Google pe cel care mi-a picat cu tronc”, mărturiseşte Gina, în vârstă de 28 de ani, motivând faptul că astfel îşi dă seama mult mai bine ce preferinţe are şi chiar ce viaţă duce.
Jessica Bennett, în vârstă de 31 de ani, este editor executiv la Tumblr şi atrage atenţia că o femeie poate chiar să sara peste primele întâlniri cu bărbatul care-i place, doar dând câteva click-uri pe pozele lui de pe Facebook. “Te poţi duce direct pe Google pentru a stabili dacă eşti sau nu compatibilă cu bărbatul cu care urmezi să te întâlneşti. Poţi afla unde a studiat, unde a lucrat şi poti chiar să-i evaluezi şi fostele relaţii, dacă acesta şi le-a postat pe profil”, explica Jessica Bennett.
Dating Online: Ce să faci şi ce să nu faci când flirtezi online
Dar timpul pe care îl petreci analizând omul în mediul online îţi poate dezvolta o percepţie reală asupra lui, asupra felului în care este el în viaţa reală sau, dimpotrivă, alterează adevărul despre el?
Amy Van Doran, consilier relaţional la New York, avertizează că se întâmplă adesea ca cei care-şi caută potenţ