Când vine vorba despre actul sexual, miturile şi ideile preconcepute sunt considerate adevăruri de necombătut. Dincolo de percepţia populară, care sunt probabilităţile reale ale apariţiei unei sarcini sau a unui atac de cord după o noapte de amor?
Sexul pare lipsit de complexitate, dar în spatele unei acţiuni dedicate plăcerii stă, de fapt, o teorie solidă ce tratează probabilităţile la care oamenii se supun pentru fiecare minut dedicat poftelor trupeşti, relatează site-ul bbc.co.uk.
David Spiegelhalter, profesorul Universităţii Cambridge explică cu rigurozitatea unui matematician care sunt posibilităţile ca un bebeluş sau o boală de inimă să devină rezultatul unei ecuaţii a satisfacţiei.
Iniţial, Spiegelhalter vorbeşte de un studiu realizat în Noua Zeelandă, în cadrul căruia voluntarilor le era permisă o singură partidă de amor pe lună.
Expertul lansează o întrebare capcană referitoare la şansele apariţiei unei sarcini atunci când partenerii nu se protejează şi expune un studiu european menit să măsoare fecunditatea. Rezultatele cercetării s-au bazat pe un eşantion format din 782 de cupluri tinere, ale căror raporturi sexuale s-au soldat cu 487 de sarcini. Cea mai simplă metodă prin care s-a putut estima probabilitatea apariţiei unui copil a fost luarea în calcul a situaţiilor în cadrul cărora a existat un singur raport sexual între doi parteneri. Şansele apariţiei unei sarcini sunt mult mai mari cu două zile înainte de ovulaţie, restul perioadei nefiind catalogată drept una fertilă. Specialistul susţine că există o şansă din 20 ca femeile să rămână însărcinate într-o zi aleatorie, fără o anumită programare.
Rata succesului
Experţii demografici, cei care studiază caracteristicile populaţiei unei zone, au enunţat o serie de teorii cu privire la rata fecundităţii, având în vedere frecvenţa actelor sexuale în tinereţe.
A