Incepi sa iti pui pe picioare start-up-ul si realizezi ca una dintre princpalele probleme este sa gasesti oameni competenti si sa-i convingi sa munceasca cot la cot cu tine. Mai jos, cativa factori care se pot dovedi foarte persuasivi pentru viitorii tai colegi.
Iata principalele patru aspecte pe care le poti sublinia in procesul de intervievere si angajare.
Contributii importante in strategia start-up-ului
A munci in cadrul unei multinationale ofera de obicei securitate marita, salariu mai mare si mai multe beneficii. Dar poate insemna si stres suplimentar, atmosfera corporate ce te inchisteaza, intalniri formale numeroase si deadline-uri extrem de precise.
Unul dintre cele mai bune lucruri despre start-up-uri este ca fiecare membru al echipei poarta “diferite palarii”, avand mai multe atributii in firma – si multi oameni tanjesc dupa o astfel de varietate.
In procesul de angajare asigura-te ca fiecare candidat intelege cat de variat este job-ul si ce astepti de la el/ea.
Sansa de a construi ceva valoros
O mare parte din placerea construirii unui start-up este sansa ca echipa ta chiar sa reuseasca ceva extraordinar, care sa se dovedeasca a fi util pe scara larga. Practic, sa construiesti ceva din nimic. Cei mai multi fondatori de start-up-uri incep afacerea gandindu-se la o problema pe care doresc sa o rezolve. Citeste si:Chinezii de la Huawei fac angajari in Europa, in timp ce concurenta restrange personalulTopul domeniilor campioane la angajariCe angajari fac cele mai mari companii si banci din Romania
Intreaba-ti candidatii de ce doresc sa lucreze in cadrul unui start-up. Incearca sa simti daca sunt cu adevarat incitati de prospectul de a construi ceva alaturi de tine – fie un nou model de masina, fie un joc amuzant.
Echipa excelenta
Angajatii petrec cea mai mare parte a zilei in birou, deci es